14-10-2009

8 Oktober

Van ochtend is het weer half bewolkt. Wij pakken onze koffer en vertrekken.
Gezien dat een Bed & Breakfast vol was geboekt in Citrusdal, besloten wij om de reis te wijzigen. Wij gaan van Stellenbosch naar Darling via Malmesbury dan via Yserfontein naar langebaan waar zij zullen overnachten. In Darling zijn wij bij Darling Cellar gestopt waar ik oude bekenden weer ontmoette, Marius Botha en Abe Beukes de wijnmaker. Hartelijk ontvangen en meteen werd een proeverij georganiseerd. Verder doorgereden naar Langebaan, Het weer klaarde op en het was meteen gezelliger.
Onderweg bij Yserfontein zagen wij lange velden vol met paarse bloemen, een soort aster. Onderweg zagen wij losse struisvogels in de verte. Doorgereden naar Langebaan. Vrij touristische plaats aan een soort lagoon langs de west kust van Zuid Afrika. Wij vonden er niet echt veel aan. Wij hebben daar gegeten: Marian had een quiche met salade en ik had meat balls met tagliatelli's.
Kan niet elke dag feest zijn. Wij besloten meteen om hier niet te overnachten en door te rijden naar Lamberts Bay 140 km verder op via Velddrif en de weg langs de kust. Wat niet vertelde was dat het laatste stuk van 20 km niet verhard was en een soort piste was. Iets apart maar wel mooi. Eeen slang bijna dood gereden! Onze eerste safari ervaring lijkt het wel.
Lamberts Bay vonde wij wel gezellig, heel veel wind. Het B & B die gepland was, was vol dus hebben wij meteen een hotel in de haven genomen.
Na een gezellige aperitief, zijn wij in een klein restaurant in de haven gegaan waar ze Crayfish serveren. Crayfish is een langoest en niet de kreeft zoals het naam doet denken. Het seizoen was nog niet open (vanaf 1 november) maar goede restaurant bewaren ze in aquarium om het hele jaar te kunnen serveren. Wij hebben dus buiten gegeten Mariand had een malse entrecote van 250 gr. en ik had Crayfish thermidor. Ontzettend lekker! Natuurlijk was de wijn ook bij: Sauvignon Blanc van Kumkani uit de Darling valley.

Hier een voorbeeld van de uitzicht waar wij reden.

Geen opmerkingen: