05-10-2009

17 Oktober


Op naar de Tafelberg.
Na een heerlijk ontbijt buiten op het terras, door Rosalina geserveerd zijn wij vertrokken richting Tafelberg. Daar aangekomen blijkt dat er ongeveer 2 uur wachttijd te zijn om in de kabelbaan te stappen.


Het weer was bewolkt en wij besloten om het niet te doen.





Wij besloten dus om een bezoek aan de waterfront te doen.
Het Victoria & Alfred Waterfront is het historische hart van de haven van Kaapstad, en is met de meeste buitenlandse toeristen de belangrijkste trekpleister van het land.




Gelegen aan het water tussen Robbeneiland en de Tafelberg geeft het de mogelijkheid voor bezoekers om te winkelen en andere toeristische attracties te bezoeken aan het waterfront. Er bevinden zich naast 500 winkels, hotels, kantoren, de Two Oceans Aquarium en ook de Nelson Mandela Gateway die rondvaarten aanbiedt naar Robbeneiland.


Er treden veel artisten op, zangers, jongleurs, musicale bands, dansgroepen enz... Het is ook ontzettend druk.



















Wat souvenirs voor Evan gekocht en daar geluncht. Marian had een carpaccio en ik besloot om nog een Crayfish te nemen. Heerlijk met een DeGrendel rosé.











Hier en daar werden kunstbeelden getoond en verkocht.











Naast de Klokkentoren zagen wij het Paulaner café.
Filiaal van de Paulaner brouwerij van Munchen, waren ze hier Oktoberfest aan het vieren. Wel vreemd om mensen in lederhozen en duitse muziek met 'ein prosit' enz... te horen in de stralende zon van Kaapstad.



Ik deed natuurlijk mee.
De hele middag genoten van het weer en alle bezienswaardigheden.





Wel moe, terug naar Lyngrove waar wij stokbrood met ham en kaas als diner hebben gegeten en op tijd naar bed.

Geen opmerkingen: