06-10-2009

16 Oktober


Wat gaat het snel. De tijd vlieg voorbij.
Alweer een fantastisch ontbijt op Lyngrove deze keer buiten geserveerd. Wij hebben een andere kamer gekregen en er waren andere gasten aanwezig op Lyngrove. Deze zijn maar 1 nacht gebleven.


Vandaag heb ik een afspraak om 10.00 uur bij Distell de grootste wijn leverancier van Zuid Afrika. Eindelijk de goede ingang gevonden en ik werd ontvangen door Riel Tredoux en Anton Rademan Quality Manager bij Distell. Wij hebben enkele aspecten van kwaliteit samen besproken. Marian werdt op een makkelijke bank gezet en verwend met thee en koekjes.



Na 1.30 uur zijn wij weer naar Stellenbosch gegaan en daar geluncht, natuurlijk met een lekkere rosé.
















De parkeerwachtster was druk bezig om alles in de gaten te houden.




Verder zijn wij weer naar Franschoek gegaan om opnieuw te bezichtigen maar dit keer met de zon.


Wat gewinkeld en koffie gedronken.










Het is mooi om te zien hoe de 'werkers' in het algemeen dagloon werkers in de pick-up worden geladen en vervoerd.









Er wordt veel surveillance gedaan door de politie en de privé bewakers. Het geeft wel een veilig gevoel.
Ook alle mensen zijn zeer vriendelijk, als je met een parkeerwachter, een restaurant bediende of pompbediende te maken heb, stellen ze zich altijd voor en vragen of het goed gaat met jou.









Doorgereden naar Paarl.
Paarl is een grote stad met vele shops , restaurants en bezienswaardigheden maar vooral ook gekend voor zijn uitstekende wijnhuizen welke gelegen zijn in de bergvallei.
De winkelstraat was erg druk met erg veel autochtonen die hun spullen op straat etaleren voor de winkelruiten. Iets vreemd voor ons.

De kinderen gaan meestal in uniform naar school en elke school heeft haar eigen kleur. Wat ons ook opviel was dat in middle of nowhere heb je een lokaal met een bord Skool erop en alle leeftijden door elkaar in een klas.

















Terug naar Lyngrove zijn wij gestopt in Mooiberg, een aardbei kwekerij met bijzondere winkel en diversen poppetjes. Was begonnen als vogelverschikkers maar is uitgelopen in een bonte verzamelijng van poppetjes.
Terug naar Lyngrove, aperitief gedronken, gegeten en naar bed.

Geen opmerkingen: