09-10-2009

13 Oktober


Om =/-9.00 uur vertrokken uit een regenachtig Mosselbay zo jammer want het is hier prachtig. Het ontbijt was niet echt geweldig, wat toast, thee en koffie (of zijn wij zo verwend?).
Totaal ander soort landschappen zoals je kan zien.

>

Ook wat struisvogels onderweg gezien. Deze beesten zijn zo nieuwsgierig dat ze meteen op jou afkomen.













Bijzondere cactussen gezien.











Van Mosselbay via Swellendam zijn wij in Bredasdorp om 12.30 aangekomen.
Daar hebben wij in een super leuk restaurant Julian's annex art gallerie (http://www.juliankeyserceramics.co.za/) en cadeaux winkel. Heerlijk gegeten en wat souvenirs gekocht. Lekkere Black Oystercatcher Sauvignon Blanc gedronken. Het weer klaart op.

Verder zijn wij naar Cape Agulhas gegaan, dit is echt het zuidelijkse punt van Zuid Afrika. Hier komen de twee oceaan bij elkaar zoals je kan zien (en niet bij cape point).






Contact opgenomen met Conrad Vlok een oude wijnmaker van Baarsma Zuid Afrika die zijn eigen wijngaard heeft in deze buurt. Een vrij nieuw wijngebied Elim genoemd en waar de wind een belangrijke rol speelt.






Wij maken een afspraak bij Die Dam. Hij verteld wel dat er ongeveer 45 km piste zal zijn. Van Agulhas dus tot Die Dam gereden over zeer zware onverharde wegen. Daar aangekomen had ik geen bereik meer met mijn telefoon. Een stukje terug lukt het wel. Hij zei dat wij te ver waren gereden en dat wij terug moeten, hij zal ons tegemoet komen.








Onderweg deze vogels gezien, de blauwe kraanvogel, een van de nationale vogels van Zuid Afrika.

Eindelijk elkaar gevonden en zijn wij naar zijn bedrijf gegaan Strandveld genoemd. De wijngaarden bezocht en natuurlijk meteen weer een wijnproeverij. Conrad kon ons niet logeren want zijn gasthuis was volgeboekt maar hij had bij een kennis wat gereserveerd. Wij moesten weer 14 km terug op de piste richting Bredasdorp. Daar op Zandvlakte Lodge werden wij ontvangen door Elzaan Coetzee in hun grote boerderij.



Ik had geen zin meer om de piste te nemen om te gaan eten in Bredasdorp en terug in het donker, dus hebben gevraagd of wij ter plek kon wat eten. Het werd sandwichs ham en kaas dus met twee flessen Sauvignon Blanc van de Elim streek. Erg lekker. En toen naar bed.

Geen opmerkingen: