15-10-2009

7 Oktober


Bah! vandaag storm en regen.
Danielle kwam ons weer halen en wij zijn naar Joostenberg gegaan: een delicatesse zaak met het beste van lokale producten, geïmporteerd specialiteiten en bijzondere artikelen. Een team van medewerkers zorgen voor net knapperig gebakken stokbrood, kruimelig, warme croissants; pittige groenten sorbets & romig ijs; thuis geteelde groenten & fruit van de aangrenzende landbouwbedrijven; honing, confituur en conserven, melk rechtstreeks van de koeien, boerenboter en met de hand gemaakt kazen. Open 7 dagen per week van 8am - 6pm. Deze tip had ik van een Franse boek over Zuid Afrika gehad, het was de moeite waard om te zien, je kon daar alle soorten vlees krijgen van Kudu tot springbok, van crocodil tot zebra, zelf zuurkool was daar aanwezig.





Verder zijn wij naar Fairview de grootste kaasboerderij van Western Cape gegaan waar wij een kaasproeverij hebben gedaan, erg lekker, van droog naar zoet, met knoflook, honing enz...het meest was gemaakt van geitenkaas. Toen naar Franschoek in de stromende regen. Bezoek aan het wijnhuis Chamonix waar wij een wijnproeverij hebben mee gemaakt.
Bezoek aan Franschoek waar wij kaarten hebben gekocht en zeer lekker gegeten bij Topsi, een kleurrijke oude dame(+/- 80), schrijfster van kookboeken en docente bij de kookacademie van Kaapstad. Veel verhalen, ze runt het restaurant samen met haar dochter, de kleinzoon van 7 jaar hielp in de bediening!


Gegeten: Marian een polenta crepe met camembert en diverse groenten. Ik: Zebra met paddenstoelen, groente en polenta. Danielle forel met groente. De zebra was erg zacht, een beetje wildvlees maar niet te zoet, ik vond het erg lekker. Marian niet.



Daarna zijn wij terug naar het kantoor van BSA gegaan om de verdere reisplanning te bespreken. 'S avonds zijn wij door Phelia opgehaald en hebben met haar en Chris gegeten bij Stephanie's in Sommerset West (de Malibu van Kaapstad) waar Chris woont.
Marian Salade caprese en ik: tempura van prawns met 2 sauzen en lamscarré met mint saus. Prima zicht op de baai van Cape town. Chris heeft ons terug gebracht naar Lyngrove.

Geen opmerkingen: