12-10-2009

10 Oktober

Geweldig ontbijt genoten buiten op het terras bij het zwembad lekker in de zon. Helaas moesten wij afscheid nemen van Freddie een Lizl.
Via Swellendam door de bergen (Baviaan gezien) tot Ladismith waar wij geluncht hebben.
Verder doorgereden tot Oudtshoorn waar wij ingecheckt hebben bij een B & B.

Oudtshoorn ligt in Klein Karoo (kleine dorst) op de route 62. Een van de bekendste routes in Zuid Afrika van Kaapstad tot Port Elizabeth door de wijngaarden heen. Oudtshoorn is ook het centrum van de struisvogel boerderijen. Wij zijn dus eerst naar een wildlife ranch geweest met witte tijgers, crocodiles, cheeta's en leeuwen on. Het was volle zon en de beesten lagen te pitten, niet echt spannend behalve bij de crocodiles waneer een vrouw en haar zoon in een kooi zijn gezakt tussen de beesten.


Un Marabout.




Dit zijn Maki's dieren afkomstig uit Madagascar.



Daarna zijn wij naar een Ostrich farm geweest. Een uitkomende ei gezien in de broedkast. Medewerkers van de farm hebben ons laten zien hoe ze rijden op de struisvogels en hoe ze gestopt worden.






’s Avonds gegeten in Headlines. Marian had een rump steak met groente en ik had een Bushman kebab: spies met verschillende soorten vlees als kudu, crocodil, struisvogel en kip met rijst. Het was erg lekker. De crocodil vond ik te taai.
Op tijd naar bed gegaan.

Geen opmerkingen: