07-10-2009

15 Oktober


Na een geweldig ontbijt zijn wij langs de kust vertrokken via Gordon's Bay, waar wij een kopje koffie gedronken hebben, tot aan Simon's Town.






In Simon's Town zagen wij vrij dicht bij de kust een paar orca's aan het spelen. Meteen gestopt en geprobeerd te filmen.






Wij zijn ook naar het pinguin reservaat geweest maar dit viel tegen. De beesten waren aan het slapen of aan het niets doen. Ja dan heb je het ook gehad.










In Simon's Town gegeten en ja, je raad het al, ik had weer gebakken prawns en Marian een lekkere vette cheeseburger. Ik moet er bij zeggen dat elke keer dat ik prawns heb gegeten ze anders klaar gemaakt waren. Ik kan er ook niets aan doen ik vind het gewoon lekker!!






Wij zijn verder gereden naar de Kaap de Goede Hoop. Eenmaal daar uitgestapt werden wij zowat omvergeblazen door de wind!
Er waren 3 Zuid Afrikaners op bezoek een een zestal Japanners. De Japanners gingen spontaan op de foto met de zwarte mannen en later ook met ons. Het was een uniek moment. De foto van ons beide in het begin van het blog is door een Japanner gemaakt. De kleine Japanse vrouwen had veel moete om op de benen te blijven. Wij konden er met 'z allen om lachen.









Op de terug weg zagen wij een baviaan (bobbejaan in het Zuid Afrikaans) oversteken. Overal werd gevraagd om de dieren niet te voeden.









Het is ook geweldig om te zien hoeveel van die protea's er zijn.






Verder zijn wij terug naar Lyngrove gegaan waar wij zeer warm werden ontvangen.
Een uurtje gerust want wij waren erg moe van de wind.




Tijdens het borrelen hebben wij een poosje met Rosalina gepraat. Ze is een van de medewerksters op Lyngrove, moeder van 2 dochters, gescheiden en moet hard werken voor een klein inkomen. Wij vinden het hier relatief goedkoop maar voor hun is het niet zo. Ze klaagt niet, ze is gezond en heeft werk.

's avonds hebben wij weer in 96 vinery road gegeten. Marian had een pepersteak en ik had gemsbok, met een lekkere rosé. Na een afzakkertje zijn wij naar bed gegaan.

Geen opmerkingen: