18-10-2009

4 Oktober Het vertrek


Eindelijk!
Zondag 4 oktober is het eindelijk zo ver.
1 jaar na het boeken van de vliegplaatsen, zijn wij Marian en ik, naar Schiphol gegaan op zondag 4 oktober 2009, het was fris en volgens de file berichten waren er werkzaamheden en de A6 tussen Lelystad en Almere was afgesloten.
Wij besloten om via de afsluitdijk te gaan en vertrokken om 6.00 richting Schiphol.
Wij hadden reeds via internet ingecheckt en hoefden alleen de bagage af te geven.
Om 7.30 uur waren wij op Schiphol, ruim op tijd dus.
Helaas hadden wij alleen plaatsen bij het raam en daarnaast. Vervelend, want dan ben je afhankelijk van de andere passagier wanneer je wilt opstaan. Ik wist niet dat je 'n zitplaats kon regelen 90 dagen voor vertrek, anders had ik het gedaan.
Om 8.40 konden wij instappen in de Boeing 777 van KLM voor de vlucht KL 0597 rechtsstreeks naar Kaapstad.


Na een melding dat er een kleine vertraging zal komen vanwegen het repareren van een probleempje in de bagageruimte, zijn wij om 10.10 uur voor een lange reis (11.20 uur vliegen) vertrokken.
Om 21.15 zijn wij veilig geland. Na de formaliteiten en de bagage te hebben opgehaald zijn wij naar buiten gegaan waar Chris Rabie op ons stond te wachten. Hij was zelf net een paar uur eerder aangekomen van zijn vakantie naar de Seychelles eilanden.
Chris heeft ons naar Lyngrove gebracht, een guest house bij Stellenboch die als basisplaats voor ons verblijf zou worden. Onderweg hebben wij gezien hoe druk de Zuid Afrikanen zijn met het bouwen van diverse accomodaties voor het wereldkampioenschap voetbal in 2010 in Zuid Afrika. In Lyngrove stond Ia op ons te wachten en ze heeft ons naar de kamer begeleidt. Wij drinken nog wat en gaan maar al te graag slapen.


Op de kaart kan je de route volgen. Zwarte lijn met pijltjes. Start in Stellenbosch.

Geen opmerkingen: